avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata parti comune.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata parti comune.

Plata curent iluminat public - m-am mutat anul acesta intr-un complex rezidential care are infiintata ascoiatie de proprietari de curand. Luna aceasta s-a pus la intretinere de plata, pe un an intreg, consumul de la iluminatul public din ansamblul rezidential care este INCA pe numele dezvoltatorului si s-a pus pe numarul de locatari din luna septembrie. Este legal sa platim cu asociatia cheltuieli ale dezvoltatorului de pe un an intr-o luna aleasa in mod arbitrar? Iluminatul public nu se stinge dupa numarul de locatari chiar daca in lege se sustine ca se plateste curentul pe partile comune dupa numarul de locatari. Nu este ilegal sa se stranga bani care sa fie platiti fara o justificare exacta intr-un an intreg in orice luna aleasa arbitrar si sa se plateasca dupa numarul de locatari care au migrat intr-un an prin complex? Mentionez ca eu nu am restante la plata intretinerii si nu as dori sa platesc o cheltuiala de anul trecut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
valentinstan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 13:36, 27 Octombrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal daca este iluminat PUBLIC,c/v costuri se achita de catre titularul contractului de furnizare respectiv dezvoltatorul
Justificarea este reprezentata de catre facturile emise de catre furnizroul d eutilitati catre beneficiar dezvoltator
Nu ati precizat daca prin contractul de achizitie bun imobil,ati acceptat sa achitati obligatii contractuale a caror titular este dezvoltatorul
Din cate imi aduc aminte, dezvoltatorul declara ca nu are datorii iar daca are datorii le voi achita iar noi le vom recupera de la dezvoltator dupa ce il anuntam si era vorba strict de datoriile imobilului. Dar asta era la nivelul datoriilor care le avea la data semnarii si nu datorii ulterioare, sunt cazuri de locatari care timp de 1 an nu li s-a cerut in plata acest curent. Totusi acum asociatia se apuca sa adune banii si le pune la plata intr-o anumita luna, dupa un numar aleator de locatari, numarul de lolcatari a variat in timp, unele apartamente au fost revandute. Si atunci, cum se poate pune in plata cand nu avem o evidenta clara a situatiei existente in ansamblu in privinta locatarilor si sa se puna in plata intr-o luna oarecare plata pe un an intreg?

Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
valentinstan, utilizator
Beneficiați de iluminatul în interiorului complexului rezidențial,nu e gratis ,cineva trebuie să plătescă pentru asta.Sau vă doriți să umblați noaptea cu lanterna printre blocuri ca să scutiți din cheltuieli?Sau să va amintiți de vremurile apuse când doar de la luna și stele mai primeai ceva lumina.Vorbiți și cu soția despre asta.Nici invitații dumneavoastră nu vor mai calca pe acolo,văzând unde v-ați mutat!
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator
Este vorba doar de plata corecta a acestor consumuri si daca este legal sa ceri plata dupa aproape un an pentru numarul de locatari de pe luna respectiva. Dezvoltatorul a stiut sa-si bage pe ap nevandute 0 locatari deci el nu plateste mai nimic in complex.

Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
valentinstan, utilizator
Ăsta e un mare dezavantaj când cumperi un apartament într-un complex rezidențial:nu îți spune nimeni ce cheltuieli vei avea cu întreținerea înainte de a lua o decizie.Chiar dacă întrebi nu știe nimeni,au doar interesul sa vândă. Afli doar după ce ai de plătit.E de înțeles nemulțumirea dumneavoastră

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul de utilitati se preda in baza cvc sau se plateste de catre locatari? - apartament in bloc nou Mika77 Mika77 Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un complex rezidential nou. In ziua in care m-am mutat inginerul imi spune ca trebuie sa mai achit o ... (vezi toată discuția)
Neclaritate in contract de inchiriere cu privire la spatiile comune si utilitatile aferente GoldenMonkey GoldenMonkey Buna seara! Incerc sa descriu pe scurt o situatie. Am inchiriat de la o SC (investitor imobiliar) un apartament intr-un cartier rezidential. In contract ... (vezi toată discuția)
Mentenanta ansamblu rezidential CatalinaO CatalinaO In urma cu trei ani am cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential. Prin contractul de vanzare-cumparare mi-am asumat plata unei taxe de mentenanta in ... (vezi toată discuția)