Am contract de muncă din 1995, pe secţia Psihiatrie, din 2002 lucrez la Centrul de Sănătate Mintală ( fostul Laborator de Sănătate Mintală ), care e separat de secţie, cu fonduri separate.
În acelaşi timp am făcut şi muncă de secţie, la modul ca am lucrat la serviciul de zi din cadrul secţiei, serviciu care se ocupă cu internarea bolnavilor în regim de zi, tratament şi tot tacîmul.
Desigur că nu am primit nimic în plus, ci în minus - 6 zile de concediu suplimentar în loc de 8, 50% spor de periclitate în loc de 75%.
Am fost la Resurse Umane să-mi scot copie după contractul meu de muncă, care nu a mai fost actualizat şi în care scrie clar "secţia Psihiatrie" şi la care nu există un act adiţional care să schimbe aceste drepturi. Mi s-a explicat că s-a omis întocmirea acestui act adiţional şi că se va face acum în baza unui referat prealabil al şefului de secţie prin care să atragă atenţia că sînt salariata CSM-ului din 2002...
Întrebarea mea e: în condiţiile în care am făcut două munci şi am fost plătită doar pentru una cu salariul cel mai mic, aş putea acum să cer daune? Menţionez că fişa postului e aceeaşi cu cea a asistentului de pe secţie.
Ati facut 2 munci lucrand si suplimentar , sau in cadrul celor 8 ore zilnice . Daca e in cadrul celor 8 ore zilnice , sporul trebuia acordat proportional cu timpul efectiv lucrat in cele 2 locuri de munca . Problema e ca daca nu ati lucrat la patul bolnavului si v-ati ocupat numai de spitalizarea de zi , unde va aflati din punct de vedere fizic in interiorul sectiei sau in CSM ? Oricum trebuia act aditional la CIM .
Cele 2 munci au fost efectuate în cadrul aceloraşi 8 ore, de cele mai multe ori rămînînd peste program, fapt pe care-l pot dovedi cu martori. CSM-ul trebuia mutat în policlinică de mult, dar din lipsă de spaţiu acesta funcţionează în interiorul secţiei, deci a existat posibilitatea de a lucra şi la patul bolnavului.
Vă rog să mă îndrumaţi cum ar trebui să întocmesc o cerere de remuneraţie în acest sens pentru plata orelor în plus, inclusiv pentru zilele de concediu neefectuate şi neplătite.
Daca a stiut conducerea unitatii de activitatea dvs.in cele 2 locuri de munca ,solicitati printr-o cerere simpla rezolvarea platii sporului de pericol in conformitate cu prevederile ordinului MS nr.721/2005, solicitati medicului coordonator sa va semneze pontaje sepatate pentru fiecare loc de munca, pe care le atasati . Daca nu s-a adus la conducerea unitatii acest lucru (pentru intocmirea actului aditional) se poate ca plata sa v-o faca cel ce v-a pus sa prestati activitate fara act aditional .
Repet: cele 2 munci au fost efectuate în cadrul aceloraşi 8 ore, deci nu există pontaje separate. Cine m-a pus să lucrez în ambele locuri? Aşa s-a dispus...fără act adiţional, serviciul RUONS având cunoştinţă de acest lucru. Trebuia să le spun eu să-mi facă act adiţional sau e responsabilitatea lor?
Acum situatia ar putea fi rezolvata asrfel : medicul coordonator al sectiei psihiatrie sa prezinte situatia intr-un referat , apoi sa evidentieze separat activitatea in sectie si in CSM , lunar , prin pontaje pe care le poate intocmi acum . Conducerea unitatii va putea sa aprobe acordarea sporului de 50% pentru orele prestate in CSM si de 75% pentru orele prestate in sectia psihiatrie . Trebuie sa vi se intomeasca un program divizat ( sa zicem din programul de 8 ore , de la ora de la ora de la CSM si de la ora ///la ora in sectia psihiatrie) .
Program lucru
ELENA2009
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu aceasta speta:
intr-o societate, un departament va avea urmatorul program de lucru de luni pana sambata o zi da una nu, 12 ... (vezi toată discuția)
Cine greseste?
Arisandy
Lucrez intr-un centru de sanatate mintala, in cadrul unei sectii de psihiatrie. Am cerut ore suplimentare, mi s-a spus ca nu e posibil. Am cerut jumatate de ... (vezi toată discuția)