avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Azi am primit o scrisoare de la anaf cu ca am de plata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Azi am primit o scrisoare de la anaf cu ca am de plata 2280 lei.

Azi am primit o scrisoare de la anaf cu ca am de plata 2280 lei pt ca in anul 2018 am realizat venituri egale cu 12 salarii minime brute pe tara. In 2018 eu am lucrat cu norma de 3 ore, deci nu inteleg de unde aceasta solicitare din partea lor.
Ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:45, 13 Noiembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati lucrat cu norma de 3 ore ...dar depinde ce venituri ati realizat pe langa salariu . ( Dividende , drepturi de autor , castig la bursa , dobanzi , activ independente etc )
Se cumuleaza toate intr-un an?
Am niste venituri la care nu scrie sursa lor. Am cerut adeverintade venit de la Anaf. Unde apar alte venituri am suma de 6743 lei. Se adauga la cea din salariu. Pt cea din salariu am platit odata sanatate mai platesc inca o data? Daca adun salariii, alte venituri (la care nu stiu cum sa aflu sursa lor pt ca nu este specificata) atunci depasesc cele 12 salarii minime. Dar repet pt salarii s-a oprit deja sanatate si mi se pare absurd sa platesc din nou.
cele din salarii nu se aduna la plafonul de 12 salarii . Doar celelelte venituri aminitite mai sus se aduna pt plafon.
Atunci ii pot da in judecata pt daune morale. Habar nu au sa faca calcule. Doar sa dea bataie de cap la oameni
Evident daca nu aveti 12 salarii minime alte venituri in afara de salarii , adica 22800 lei pe an nu datorati CASS .
Doar daca ati optat cumva prin Declaratia unica daca ati depus asa ceva la ANAF.

Alte discuții în legătură

Asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dividende anasegarceanu anasegarceanu Bună ziua, As vrea să știu, unde este menționat faptul că asigurarile de sănătate sunt plafonate la 2280 lei pe an indiferent de suma de dividende ... (vezi toată discuția)
Dividende acordate in a2018 Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare la acordarea de dividende in cursul anului 2018 pentru anii precedenti. Daca am inteles bine conform ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)