avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare oferta vanzare teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare oferta vanzare teren extravilan (preemptori)

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un teren extravilan agricol arabil pentru care am agreat cu vanzatorul sa platesc 15 EUR pe mp. Pentru ca terenul este extravilan si arabil se incadreaza sub legea 17 / 2014. Conform legii vanzatorul trebuie sa depuna o oferta de vanzare la primarie pentru situatia in care preemptori doresc sa achizitioneze acest teren. Vanzatorul a depus oferta de vanzare in luna Iulie l-a un pret de 25 EUR. A primit avizul de la primarie conform caruia nu si-a manifestat nimeni intentia de cumparare (au trecut cele 45 de zile lucratoare si inca 30 de zile calendaristice). Problema este ca vanzatorul acum doreste sa il vanda cu un pret mai mic, iar conform art. 7 alin. 8 nu se poate micsora pretul din oferta de vanzare. A fost la primarie pentru a inregistra o noua oferta, dar i s-a spus ca nu poate relua procedura timp de 1 an (adica abia in iulie 2022). Imi puteti spune care lege ce predeve ca nu se poate relua procedura pentru ofertare si daca exista alta metoda prin care sa depuna o alta oferta?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
marriana.filip, utilizator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)