avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nelămurire legata de marci osim si domenii www
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nelămurire legata de marci osim si domenii www

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire legata de marci. Daca o companie a inregistrat la osim denumirea "depozitul de mancare" si a inchiriat depozituldemancare.ro eu pot folosi domeniul depozitmancare.ro sau e prea asemanator? Intreb pentru ca stiam ca atunci cand se folosesc cuvinte/expresii uzuale, e mai complexa problema. Exista vreun precedent, sau are cineva experienta in domeniu, va rog?
Cel mai recent răspuns: Andrei198701 , utilizator 12:10, 7 Noiembrie 2021
Bună seara! Se poate formula cerere de anulare a mărcii în anumite condiții, însă dacă folosiți denumire similară cu cea protejată și marca nu va fi anulată de instanță, în cele din urmă, veti putea fi ținut raspunzător (plată prejudiciu, daune etc.)

Andrei198701 a scris:

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire legata de marci. Daca o companie a inregistrat la osim denumirea "depozitul de mancare" si a inchiriat depozituldemancare.ro eu pot folosi domeniul depozitmancare.ro sau e prea asemanator? Intreb pentru ca stiam ca atunci cand se folosesc cuvinte/expresii uzuale, e mai complexa problema. Exista vreun precedent, sau are cineva experienta in domeniu, va rog?

Multumesc.
Daca sunt prea banale cuvintele, marca nu va fi protejata. De ex. "castraveti murati" si "varza a la Cluj" nu pot fi marci comerciale.
Stiu, de asta intrebam. De asta am dat si un exemplu concret. Daca are cineva experienta necesara, as aprecia un raspuns avizat.

tgeorgescu a scris:

Daca sunt prea banale cuvintele, marca nu va fi protejata. De ex. "castraveti murati" si "varza a la Cluj" nu pot fi marci comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)
Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim nume domeniu internet syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa rezervarea domeniu de internet .ro este cazul sa inregistrez acest domeniu si la OSIM .Am auzit ceva ... (vezi toată discuția)