avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionara anticipata cu penalizare.mai pot munci la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionara anticipata cu penalizare.mai pot munci la particular?am ...

Pensionara anticipata cu penalizare.mai pot munci la particular?am vreo varianta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 28 Octombrie 2021
Pensia anticipata/anticipata partiala nu poate fi cumulata cu veniturile din salarii.

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

De asemenea, in sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II dn Legea 263/2010, pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parțiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. Se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, fie din sistemul public, (263/2010), fie din cele \"speciale\"? Dar, pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa imi spuneti cu ce fel de contract se poate lucra ... LiliF LiliF Va rog frumos sa imi spuneti cu ce fel de contract se poate lucra ca pensionar anticipat sau anticipat partial, cu taxele cele mai mici. Activitate permanenta, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala eugeniaszilagyi eugeniaszilagyi la pensionarea anticipata partiala mai aidreptul sa ai alte venituri ? (vezi toată discuția)