avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu ...

Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu mine ,pe care le-a furat de pe site ul de chat unde lucram, nu din free,din zona de privat(erau momente intime petrecute intre mine si iubitul virtual) fara sa inmi ceara acordul datelor personale, fara sa imi blureze fata sau zonele intime, plus ca mi a furat identitatea facandu si cont d facebook cu numele meu si le trimitea familiei si persoanelor importante din viata mea, aceste imagini nud. A umplut netul cu ele, pe reddit,telegram,link cu arhive pe
Google cu numele cu care sunt cunoscuta ,numele din buletin. Cum pot avea sanse sa castig acest proces?ce castig pe civil?/penal? Vreau sa scoata acele articole sau macar numele meu si datele mele de acolo, cum procedez? Oare la cine pot face plangere pt ca a publicat aceste imagini la ziar unde si copiii le pot gasi cu usurinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2021
looking4Lawer, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:34, 11 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, nu cred ca un ziarist real ar proceda asa.

Asta arata mai degraba a lucrare de script-kiddie, iar astia lucreaza de pe proxy din Foartedepartistan, deci Politia nu le va da de urma.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala art 360 alin 3 CP Acces ilegal la un sistem informatic. daca v-a santajat cu pozele pentru ceva in schimb o adaugati si pe accea.
In civil, actiune in raspundere civila delictuala - Decizia 4546/2014 ICCJ - Facebook este considerat spatiu public
Succes
Continutul private l-ati pus pe siteul respectiv si poate fi accesat doar daca plateste deci nu a accesat ilegal acel continut Totul depinde de termenii si conditiile site ului Daca cel care plateste devine proprietarul continutului il poate si distribui daca nu atunci se aplica legea dreptului de autor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa obțineți daune morale,obligarea persoanei respectivele la ștergere materialelor etc.In principiu se rezolva printr un proces civil, în penal durează...Am avut procese de acest gen este vorba despre o acțiune în răspundere civilă delictuala pt prejudicii aduse dvs..Daca va samtajeazs, solicită bani, relații sexuale atunci se pune problema unei plângeri penale..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare imagini din intimitate pe facebook Andreeab89 Andreeab89 Buna ziua, am avut mai multe imagini si filmulete care mi-au fost furate de pe pc in intimitatea mea si persoana sau persoanele care au facut asta mi-au facut ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios leorot leorot Buna seara, Intr-o fituica de scandal, publicata online si avand si distribuire pe facebook, s-a scris despre mine un articol compus doar din minciuni ... (vezi toată discuția)
Am o problema in urma cu cateva momente un asa zis ziarist intitulat ... Puyan Puyan Am o problema in urma cu cateva momente un asa zis ziarist intitulat a început să îmi publice numele în niște materiale onlain pe facebook care nu au ... (vezi toată discuția)