avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O sa implinesc curand 18 ani. Provin din plasament ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O sa implinesc curand 18 ani. Provin din plasament familial iar ...

O sa implinesc curand 18 ani. Provin din plasament familial iar odata cu impinirea a 18 ani vreau sa plec de acasa sa ma descurc de una singura deoarece mi-ar fi mai bine decat sa stau sa ma munceasca parintii adoptivi si sa isi bata joc de mine in continuare.
Vreau sa dau la facultate si mi-as dorii sa obtin si bursa de ajutor social pentru copii care provin din plasament familial. Faza este ca cei de la facultate imi cer adeverinte de venit ale parintilor prin care sa demonstrez ca acestia nu obtin mai mult de 1200 lei/membru de familie. Ei au venitul acesta dar eu daca urmeaza sa plec de acasa, ce treaba mai am eu cu venitul lor ? Nu mi-au dat niciodata bani pe mana, ba chiar ma lasa uneori sa infometez deoarece eu nu mai am bani din bursa pe care o primesc de la liceu ( 100 lei pe luna). Ce pot sa fac ? Cum pot sa demonstrez la facultate ca nu mai am nicio treaba cu acestia ?

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere Mădălin Fatu Mădălin Fatu Părinții mei au divorțat după ce am împlinit eu 18 ani. În hotărârea judecătorească nu s-a menționat nimic de pensie alimentara pentru ca eram major ... (vezi toată discuția)
Ajutor social ContSters460393 ContSters460393 Sunt studentă la facultate, sunt orfană de ambii parinţi, am vârsta de 19 ani, singurul meu venit  provine dintr-o pensie in valoare de 520 lei şi ... (vezi toată discuția)
Dobandire anticipata a capacitatii depline de exercitiu la 16 ... Ioana_Alexandrescu Ioana_Alexandrescu Dobandire anticipata a capacitatii depline de exercitiu la 16 ani Buna ziua, implinesc in cateva zile 16 ani iar abuzurile la care sunt supusa de catre mama ... (vezi toată discuția)