Daca in cadrul ingredientelor unui produs, se regaseste "otet" - se presupune ca acesta este din alcool, sau trebuie specificat "otet din alcool" ? Multumesc
Otetul este obtinut prin distilarea vinului si are 9 grade. Otetul - acid acetic este obtinut pein distilare din cereale sau din produse petroliere si poate avea o concentratie mult mai mare. Trebuie precizat ce otet folositi si concentratia acestuia in produsul in discutie.
cu scuze, e usor diferit.
acidul acetic se fabrica prin oxidarea alcoolului etilic, proces care are loc fie prin fermentatie a vinului, si atunci rezulta un otet alimentar (cel de 9°), fie prin oxidarea chimica a alcoolului (care poate fi produs din lemn, petrol, cereale, cartofi, etc. In acest al doilea caz, acidul acetic trebuie purificat pentru a deveni alimentar, iar concentratia lui e mult mai mare (poate ajunge la 80%). acest acid acetic trebuie diluat pentru a fi pus pe piata ca otet.
daca produsul de care vorbim e alimentar, e prudent sa se foloseasca si sa se specifice "otet de vin"