avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa/ prenatal/ declaratii de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa/ prenatal/ declaratii de venit

Buna ziua! Am o serie de intrebari si va rog sa ma ajutati.
Am un Pfa, o sarcina de 4 luni... si urmeaza sa intru in martie in prenatal.
Odata cu realizatele 2009 tb depuse si estimativele 2010.
1. Pentru cate luni depun eu estimativ 2010, 3 sau 6 luni? Stiu ca dupa nastere tb suspendat Pfa-ul.
2. Se pot taia facturi in per de prenatal?
3. si daca nu.. estimez pt ian, feb si martie.. dar venitul din prental unde se incadreaza? nu e impozabil?

Si ref la legea cu deducerea carburantilor.. eu am activitate ce se incadreaza la agentii de vanzari, si pot face foi de parcurs.
1. Pot face un excel cu toate bonurile, lunar, si pune stampile de la firmele vizitate, indiferent daca sunt in int sau ext localitatii de sediu?
2. Pentru exterior, am inteles ca tb ordin de deplasare. Pot pune mai multe bonuri fiscale din aceasi sapt, sa zicem, pe un singur ordin?

va multumesc anticipat si astept cu nerabdare rasp Dv.

Cu stima,

Alina

Alte discuții în legătură

Cheltuiala deductibila Ari77 Ari77 Buna ziua, Am un PFA cu prestari servicii (vand produsele unei firme ca intermediar). Lucrez mult si pe teren, in 10 judete. Firma pt care lucrez a dat ... (vezi toată discuția)
Contabilitate - pfa stamper stamper Buna ziua, am cateva intrebari de workflow in contabilitatea unui PFA [b]platitor de TVA[/b] 1. Am facut contract de comodat ptr masina parintilor mei si 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil profesii libere SCElena SCElena Buna ziua! Am nascut in data de 12 ian 2015. Anterior, lunar, am obtinut venituri salariale minim 12 luni. Incepand cu 2 dec 2014 am beneficiat de concediu ... (vezi toată discuția)