avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua.Ma poate ajuta si pe mine cineva.Sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua.Ma poate ajuta si pe mine cineva.Sunt in risc maternal.Contabilul ...

Bună ziua.Ma poate ajuta si pe mine cineva.Sunt in risc maternal.Contabilul spune ca trebuie sa primesc 75% din salariul minim net(1386).Asa se calculează?Sau din venitul brut pe ultimele 6 luni?Din cate stiam nu se retin sănătate.somaj si impozit.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: OncicaLavinia , utilizator 18:01, 3 Noiembrie 2021
Cuantumul indemnizației reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Pentru veniturile din indemnizațiile de maternitate se retine doar CAS. În schimb nu se retine CASS, CAM și impozit pe salariu.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizației concediu de maternitate și ccc laurafrincu laurafrincu Bună ziua, Salariul de încadrare/brut pe ultimele 12 luni este de 6845 de lei și salariul net este de 4000 de lei. Cat va fi indemnizația in pre și ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate IOANA_81 IOANA_81 in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Indemni6 raetchi raetchi As vrea sa stiu cat este indemnizatia pe luna (vezi toată discuția)