avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartment nou probleme tencuiala si galagie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartment nou probleme tencuiala si galagie

Buna seara ,am cumparat un apartament in anul 2019 si intro zi de august venind acasa am gasit tencuiala tavanului din salon prin casa ,as dori sa intreb cine ar trebui sa raspunda si sa refaca lucrarea dat fiind ca blocul este nou din 2017
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:36, 9 Noiembrie 2021
In contractul pe care l-ati semnat este mentionata o perioada de garantie a lucrarilor executate, acordata de catre vanzator.
Fiind vorba de 2 ani si de lucrari de finisare, refacerea lucrarii cade, cel mai probabil in sarcina poprietarului.
Galagia se datoreaza proastei izolatii a peretilor, tavanului, plafonului. Ar trebui sa vedeti proiectul si daca acesta a fost respectat.
Puteti lua legatura cu un expert tehnica judiciar in specializarea ctii. Daca veti ajunge in instanta, raportul de expertiza al acestui expert va putea fi avut in vedere de catre instanta.
Am citit contractul dar nu am gasit nimic de garantie
Pentru analiza si eventual raspuns este necesar sa furnizati date relevante
Teoretic daca inundatia a fost generata de instalatia parte comuna raspunde asociatia de proprietari,daca este parte individuala raspunde proprietarul
Locuiti la ultimul nivel?
Nu locuiesc la ultim nivel,nu are egrasie dar din ce mi se pare mie cred ca din cauza spritului care trebuia dat si lasat sa se usuce inainte de tencuiala , si pe mn mar interesa cine ar trebui sa repare constructorul ,tencuitorul sau eu.Bloc din 2017 facut si lam cumparat in 2019 nu a fost locuit deloc a fost doar vopsit ,restul a trebuit sa pun eu
Fara garantii ati inchiat un contract pagubos pentru dvs. Nu aveti motiv pe care sa-l invocati in caz ca veti ajunge in instanta cu vanzatorul. Contactati un expert pentru a va lamuri asupra cauzei deteriorarii.

Alte discuții în legătură

Lucrare facuta de mantuiala . FREDU FIN FREDU FIN Niste apropiati au apelat la o firma de constructii pentru a reabilita o casa la tara, au platit un arvon-avans si apoi toata suma si exista contract + ... (vezi toată discuția)
Probleme terasa crapa la bloc DanielMarian DanielMarian In primul rand nu stiu daca am postat in forumul care trebuie. In octombrie m-am mutat intr-un bloc nou prin credit prima casa. Terasa din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Refuz remediere probleme Monica H. Monica H. Buna ziua, Am urmatoarea speta> Am cumparat o casa (in 2016) de la constructor persoana fizica. Nu a fost locuita din varii motive, insa a fost ... (vezi toată discuția)