avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara ! Am trăit cu soțul 13 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara ! Am trăit cu soțul 13 ani (concubinaj),avem un ...

Bună seara ! Am trăit cu soțul 13 ani (concubinaj),avem un copil recunoscut de soț. Soțul a decedat in urma cu 4 luni. El avea 2 terenuri in arenda împreună cu 2 unchi , frații mamei lui . Aceste terenuri sunt inca pe numele bunicului decedat de 5 ani, nu au facut succesiunea. Deci soțul este decedat, socrii decedați, bunicii decedați. Singurele rude din partea lui sunt cei 2 unchi. Nu vor să-mi dea acte sau eventuale semnături pentru a face certificatul de moștenitor pentru copilul meu minor (10 ani).
1.Ei pot face succesiunea fara mine pe terenuri, fara sa declare copilul ca moștenitor in dreptul soțului?
2.Cum pot afla daca mai sunt si alte bunuri mostenite de la bunicii soțului ,de care eu sa nu stiu ?
3.Care sunt pașii pentru a face certificatul de moștenitor pentru copil ?
4.Ce pot trece in certificat daca nu am acte pe nimic ?
5.Sau de unde pot obține acte sau copii legale , fără a apela la unchi ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Georgiana Loredana Lazăr, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune ceaunica ceaunica Buna ziua, unchii mei fac sucesiunea in urma decesului bunicului. Sunt 4 frati. Unul dintre frati, in speta tatal meu este si dansul decedat. Dupa tatal meu s ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)