Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema...
Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa casatorie bunici mei au mai facut 3 copii dintre care ei sunt 4 frati(2 baiati si doua fete)..bunici mei au decedat acum cativa ani si saptamana asta a decedat si unchiul meu(cel care a fost nascut inainte de casatoria bnicilor).acum ma intreb cine are dreptul la averea lui care este o garsoniera de care tot timpul sa ocupat mama mea pt ca garsoniera a fost si este inchiriata in continuare...unchiul meu a fost de doua ori in inchisoare timp de care sa ocupat tot mama mea de intretinerea ei si investitiile in ea(zugraveli,gresie,termopane).aa era sa uit..el nu are mostenitori..copii sau sotie pt ca nu a fost casatorit deci cred ca dreptu la mostenire este al fratilor,nu?
intrebarea mea este daca intampina probleme cu mostenirea sau cum trebuie sa procedeze pt a intra in posesia garosnierei .multumesc frumos
la succesiunea unchiului dvs., intrucat nu are copii si nici sotie supravietuitoare,vor veni fratii si surorile dansului .
deci si mama dvs .
mama dvs nu este singura ruda care are dreptul de a veni la mostenirea unchiului , astfel incat acel imobil se va atribui celor patru frati vitregi, conform cotelor-succesorale.
Dovada ca unchiul este fratele mamei ( din casatorie anterioara, sau din afara casatoriei bunicii, nu are importanta) se face cu actele de nastere ale celor doi. Mama dvs. poate mosteni pe fratele ei uterin, singura, in masura in care ceilalti frati dau declaratie de renuntare la mostenire. Daca nu vor, vor mosteni impreuna. In ce priveste bunurile ramase dupa bunici, ele fac obiectul unei alte succesiuni, unde si unchiul dvs. ar fi dobadit cota lui ( intruca a decedat ulterior), din partea mamei sale.
Calitate mostenitor
_adi_
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare.
I. I. si sotia decedeaza.
In urma lor raman 7 copii.
Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui ... (vezi toată discuția)