avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto vatamare corporala

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
Am avut un accident auto in luna septembrie, in urma caruia masina a fost total distrusa, iar membrii familiei mele care calatoreau cu mine(mama si sora) au suferit vatamari corporale, soldate cu spitalizare de o zi (investigatii,CT.). Mentionez ca aveam RCA obligatorie si nu eram sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul s-a produs din neatentia mea .(am tamponat alta masina, ocupantii avand vatamari usoare/contuzii.) De la politie mi s -a .comunicat ca si soferul celalalt a facut plangere impotriva mea.
In urma spitalizarii, a venit pe numele surorii care era in masina cu mine, care este si in evidenta cu boli psihice, suma de plata 2380 lei. Nu a depus plangere penala impotriva mea, facand parte din familie, si nici mama. Cine trebuie sa plateasca aceasta factura?
Asiguratorul meu mi -a comunicat ca, fiiind eu unicul vinovat, trebuie sa platesc eu spitalizarea. .. Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 19:51, 10 Noiembrie 2021
Asiguratorul ar trebui sa plateasca daca situatia este asa cum o prezenati.
Insa trebuie sa aveti in vedere ca firmele de asigurari nu au interes sa plateasca :P
Aveti nevoie de un avocat,mai ales ca exista plangere si de la celalalt sofer.
E bine să consultați un avocat. Dar, dacă n-a făcut nimeni plângere, de ce nu se recurge la asigurarea de sănătate a celor implicați?
"De la politie mi s -a .comunicat ca si soferul celalalt a facut plangere impotriva mea."
Deoarece asigurarile medicale nu deconteaza cheltuielile cauzate din culpa unei alte persoane (ex. accidente auto, accidente munca, violente, etc.)...spitalul trateaza situatia de urgenta, insa potrivit legii trebuie sa se indrepte impotriva persoanelor considerate vinovate....exista un text de lege in acest sens, poate exista cineva care lucreaza in domeniu si poate sa va ofere baza legala....de altfel este si normala aceasta abordare, cine este vinovat sa plateasca, insa in cazul de fata eu unul as zice ca trebuie verificate conditiile oferite de asigurator la momentul cand s-a incheiat polita de asigurare vs legislatia specifica RCA.
Va trebui sa va luati avocat sau sa studiati legislatia privind asigurarile fiindca dupa cum afirmati , asiguratorul nu vrea sa plateasca daunele produse in accident.Prin urmare veti ajunge la proces prin care sa obligati firma de asigurari auto sa plateasca reparatia masinii accidentate de dvs. si cheltuielile spitalizare ale victimelor rezultate in accident , in limita celor prevazute in polita de asigurare.Daca vina apartinea celuilalt sofer implicat in accdent despagubirea se facea pe asigurarea acestuia asa pagubele vor fi suportate de asiguratorul dvs. in limitele aratate.Dvs. Aveti obligatia sa depuneti cererea pentru despagubiri si devizul cu cheltuielile aferente cu reparatia masinii celuilalt sofer si facturile de spitalizare.Fiindca asta-i rostul asigurarii obligatorii RCA , ca cei nevinovati de accident sa nu fie obligati sa suporte cheltuielile de care nu se fac vinovati , urmind ca cheltuielile de reparatie a masinii dvs. sa le suportati singur fiind vinovat de producerea accidentului.

~ final discuție ~