avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a decedat ...

Buna ziua,
sunt divortata si vaduva.
zilele trecute a decedat socrul meu.
Beneficiez de 3 zile concediu pentru evenimente deosebite in familie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: artinteriorcluj , utilizator 16:19, 9 Noiembrie 2021
Nu aveti cum sa beneficiati de acele zile , daca sunteti divortata.
Multumesc. Tin sa precizez ca am si doi copii cu fostul meu sot, care a decedat.
In mod normal, indiferent de divort sau nu, socrul ramane socrul meu asa cum ramane bunicul copiilor. nu e acelasi lucru? am o relatie ca intre fiica si parinti cu dansii.
Multumesc foarte mutl si imi cer scuze de insistenta.
Am gasit articolul din lege care mentioneaza incheierea afinitatii, dar nu scrie nicaieri ca socrii nu mai sunt socrii dupa divort. In lege este scris ca beneficiezi de 3 zile de concediu in cazul decesului unuia din socrii. nu scrie ca in cazul decesului unui afin de grad 1.
Socrul meu a decedat ieri si trebuie sa ma ocump de toate si nu am timp din cauza serviciului. Oare beneficiez sau nu de aceste 3 zile libere?
Art 407- cod civil
7. Fiind un element al rudeniei şi al căsătoriei, afinitatea încetează în cazul desfacerii căsătoriei sau al desfiinţării adopţiei. Afinitatea produce efecte atunci când legea prevede acest lucru. în materia familiei, raportul de afinitate dă naştere, conform art. 517 NCC, obligaţiei de întreţinere între un soţ şi copilul celuilalt soţ.

8. Proba afinităţii se face prin dovada rudeniei şi a căsătoriei din care rezultă.
Răspunde

Detalii: [ link extern ]
Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
privat

Alte discuții în legătură

Zile libere deces socru alexj17 alexj17 Bună ziua, Vă rog să imi spuneţi dacă la personalul contractual dintr-o instituţie publică se pot acorda zile libere pentru evenimente familiale ... (vezi toată discuția)
Buna, va rog articolul 52 din codul muncii menționează că ... lyly64 lyly64 Buna, va rog articolul 52 din Codul Muncii menționează că în cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, ... (vezi toată discuția)
Zile ibere cosma mv cosma mv Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati daca in cazul decesului bunicii sotiei mele beneficiez de zile libere platita. Firma la care lucrez nu are contract ... (vezi toată discuția)