avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat intre doi asociati, proprietari ai ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat intre doi asociati, proprietari ai aceluiasi apartament

Trebuie incheiat un contract de comodat in cazul in care viitorul sediu social al SRL-ului este proprietatea celor doi asociati?
Cel mai recent răspuns: ovi87 , utilizator 13:06, 28 August 2012
Da, intotdeauna trebuie incheiat un contract de comodat la infiintarea unei societati comerciale chiar daca cei doi asociati sunt proprietarii apartamentului
Va multumesc pentru raspuns.
De mentionat ca acest contract se poate face si sub semnatura privata, adica in particular intre parti, nu este nevoie de act autentic la notar.
Contractul, dovedeste sediul societatii asa cum cartea de identitate dovedeste domiciliul persoanei.;)
Da, trebuie incheiat, pentru ca SRL-ul este o alta persoana (persoana juridica) distincta de cei doi asociati. Si asa cum asociatii au un domiciliu, societatii ii trebuie un sediu, iar dovada acestui sediu face cu un document care atesta dreptul ei de folosinta asupra spatiului (in speta contract de comodat).
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Am avut un apartament în care era sediul social al unei firme care nu desfășoară nicio activitate la sediu. cum îl pot obliga pe administratorul srl-ului să îl schimbe? adrian140 adrian140 Bună ziua. Am avut un apartament în care era sediul social al unei firme ,CARE NU DESFĂȘOARĂ NICIO ACTIVITATE LA SEDIU. Contractul este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu pfa zallyna zallyna Pentru dovada sediu pfa mai este necesar certificatul si adeverinta de la finante, la fel ca la srl-uri? Sau este suficient un contract de comodat, sau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru infiintare srl florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Pentru a infiinta un SRL, se poate face contract de comodat pentru spatiu, chair daca pentru respectiva proprietate nu a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)