avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii renuntare succesiune bunici. Buna ziua, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii renuntare succesiune bunici. Buna ziua, am mai dezbatut ...

Declaratii renuntare succesiune bunici.
Buna ziua, am mai dezbatut aici problema cu care ma confrunt de ceva vreme.
Situatia este in felul urmator:
bunicii decedati , mostenitori lor adica 2 copii decedati ( tatal mei si un unchi),ordinea a fost : bunicul (26 ani de la deces) ,bunica (23 ani de la deces) ,unchiul meu (fratele tatalui meu) (8 ani de la deces) ,tatal meu ( 5 ani de la deces).(nu intrebati de ce nu s-a facut nimic atatia ani ,tatal meu si fratele lui nu sau inteles deloc)
Suntem 5 nepoti urmasi ai celor 4 decedati , ca si bunuri de pe urma bunicilor nu sunt prea multe doar o proprietate care trebuie deschis un proces de scoatere din indiviziune (fiind un teren al strabunicilor din care a lasat 3 parti,una fiind a bunicilor mei).
Ideea este ca am inceput succesiunile celor 4 si totodata renuntarea din partea celor 5 nepoti, in momentul de fata pe ramura tatalui meu la care s-a deschis succesiune cu obtinerea certificatului de mostenire unde doar eu ( unul din 3 mostenitori am acceptat mostenire , fratele si sora mea au dat declaratie de renunare la mostenire ( deci pe unul din cei 4 decedati exista un certificat de calitate de mostenitor cu un mostenitor).
La unchiul meu a fost altfel situatia el avand si alte bunuri decat cele mostenite de la parintii lui si deaceea pe numele unchiului sunt 2 mostenitori pe certificatul de calitate de mostenitor .
Acum am ajuns in faza de succesiuni ale bunicilor unde am inteles de la asistenta notarei unde avem dosarul ca ,cei care au dat declaratie de renuntare la mostenirea tatalui ( sora si fratele meu) acum imi spune ca trebuie sa dea iar declaratii de renuntare si pentru cei 2 bunici.
Din moment ce tatal meu a fost ultimul decedat din cei 4, eu fiind singurul mostenitor al tatalui meu, cred ca eu sunt si mostenitorul buniciilor ,iar in cazul mostenitorilor unchiului , ei vor veni la notariat unde vor da declaratie de renuntare la mostenirea bunicilor , dar raman cu mostenirea tatalui (am inteles ca dau declaratie in numele tatalui).
Ma poate ajuta cineva cu informatii daca mai trebuie sa dea fratele si sora mea iar declaratie de renuntare pentru bunicii?
Este ceva mai dificil in cazul surori mele fiind plecata din tara.

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunicii mei au decedat, bunicul de curand. mame mea, ... MihToto MihToto Buna ziua! Bunicii mei au decedat, bunicul de curand. Mame mea, unica lor fica, a decedat acum 14 ani. Eu sunt unica lor nepoata. Vreau sa deschid succesiune. ... (vezi toată discuția)