avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica vrea sa lase apartamentul ei doar unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica vrea sa lase apartamentul ei doar unuia dintre nepoti

Bunica vrea sa lase apartamentul ei doar unuia dintre nepoti.
Apartamentul este proprietatea exclusiva a bunicii. Are 3 copii si 5 nepoti, dar doreste ca apartamentul sa revina doar unuia dintre nepoti. Cum poate face cel mai bine acest lucru ca sa se asigure ca nu sunt probleme dupa decesul ei si ca nepotul va fi unicul propietar iar ceilalti nu-l vor deranja cu pretentii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:38, 15 Noiembrie 2021
poate lua in calcul un contract de intretinere prin care ii da casa in schimbul intretinerii.
Se poate face acest contract fara a implica o vanzare-cumparare? Nepotul nu are de unde sa-i dea bani pe apartament chiar daca este vorba de o suma mai mica.

Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
...si sa presteze in mod real intretinerea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie sa ii dea bani ci doar sa aiba grija de bunica in schimbul casei. daca nu poate face asta, e la distanta sau nu vrea... contractul fi de renta viagera, adica sa dea bani, cate o suma pe luna in schimbul casei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Cel mai bun ar fi fost contractul de vânzare-cumpărare, fara nicio clauza suplimentara!
Daca înțeleg că nu are posibilități nepotul, atunci exista posibilitatea încheierii unui contract de întreținere sau de renta viagera! Și într-un caz și în altul întreținerea/ plata rentei viagere trebuie îndeplinite efectiv obligațiile aferente( întreținere: mâncare, medicamente, eventual înmormântare și parastase, etc, iar în cazul rentei viagere: plata unei sume de bani plătită periodic așa cum este prevăzut în contract), iar aceste dovezi trebuie păstrate în vedere eventualitatea unui litigiu cu neamurile!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Alte discuții în legătură

Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu uzfruct viager fara clauza de intretinere emma_elena emma_elena Buna ziua! Suntem 2 copiii la parinti si acestia doresc sa faca un act de vanzare-cumparare pentru unul dintre ei cu uzufruct viager ,fara clauza de ... (vezi toată discuția)