Buna ziua. Am nevoie de o lamurire va rog pentru urmatoarea situatie: daca trimit un mail Politiei municipale (o sesizare, nicidecum anonima) si le prezint o situatie deranjanta pentru mine, rugandu-i sa constate daca faptele (un vecin care tulbura linistea prin turarea excesiva a motorului autovehiculului, gest intentionat, facut doar pentru a "nu muri bateria") prezentate reprezinta o contraventie sau nu, pot fi sanctionat/atentionat daca politistii decid ca nu se confirma sesizarea mea? multumesc.
savysb
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, pentru ca situatia prezentata nu poate fi declansata "la comanda", astfel incat ei trebuie sa verifice de mai multe ori. Credeti ca o sa ambaleze vecinul ala motorul cu politia prezenta? Deloc, atunci o sa fie exemplul de cetatean pe care toate tarile din lume trebuie sa-l urmeze, o sa vorbeasca si frumos, o sa pretinda ca e si educat, ca are masina electrica, ca "vecnii am vrea raul don'le", etc.
Reversul medaliei ar fi totusi ca si el sa depuna o plangere, daca sunteti singurul vecin deranjat si de fapt nu exista un motiv de deranj. Ca deh, s-au mai vazut cazuri de oameni deranjati de schimbarea directiei aerului, plictisiti si care cautau un mod de a-si anima viata.
asa am procedat. am inregistrari pe telefonul mobil pe care le voi atasa sesizarii. intrebarea mea era legata de eventualele actiuni pe care politia le-ar putea intreprinde impotriva mea daca ar hotari astfel.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este greu de exprimat opinie,raspunsul este conditionat strict de pozitia reprezentantului politiei
Dv adresati sesizare la data X
Politistul poate verifica la data Y cand se poate sau nu sa se confirme cele sesizate,ocazie cu care acesta va incheia raport
Abuz politia locala
Angel06
Buna seara,
Am si eu urmatoarea situatie. Un vecin care lucreaza la politia locala m-a reclamat ca am parcat neregulamentar (parcasem de fapt pe locul unde ... (vezi toată discuția)