avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Aceasta forma de bonus este taxata de catre stat si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Aceasta forma de bonus este taxata de catre stat si daca da, cu cat?

Doresc sa creez o la platforma prin care companiile pot oferi angajatilor un bonus (fie lunar, fie in functie de anumite activitati) sub forma de criptomoneda. Intrebarea mea este daca aceasta forma de bonus este taxata de catre stat si daca da, cu cat? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:28, 20 Noiembrie 2021
Nu suntem o țară liberă unde plățile se pot face în orice monedă acceptată de parteneri ci singura monedă acceptată ca plată este leul. Într-adevăr, în contractul dintre părți puteți specifica o criptomonedă luată ca reper, dar plata efectivă o faceți în lei.

Ca urmare, impozitarea se face în lei, în funcție de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de licenta onjn? asfasc asfasc Buna ziua. Doresc sa infiintez un casino online cu plati pe baza de criptomonede. Este legal? Am nevoie de licenta ONJN? (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)
Cum se declara veniturile obtinute din minat crypto-monede? geo444 geo444 Salutare tuturor, Intrebarea mea se refera la declararea veniturilor obtinute prin valorificarea crypto-monedelor dobandite prin minat. Minatul ... (vezi toată discuția)