avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii ...

Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii de peste 4000 lei cu intentiile guvernului Pnl-psd (inca neformat) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:34, 21 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent se plateste impozit de 10 % aplicat la suma din pensie care depaseste 2000 lei. Se doreste plata CASS pentru suma ce depaseste 4000 lei.
Cum impozitarea nu a fost declarata neconstitutionala, cel mai posibil nici taxarea pentru CASS nu va fi declarata neconstitutionala.
Daca ne aducem aminte ca actualii pensionari au platit CAS si CASS pentru salariul/ venitul incasat in toata perioada cat au fost activi, pensia nu ar trebui nici impozitata, nici taxata pentru sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuția de 10% - cas pensionari viorel.aciobanitei viorel.aciobanitei Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Pe vremea guvernului boc- zic unii- s-ar fi dat o lege privind ... florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Pe vremea guvernului Boc- zic unii- s-ar fi dat o lege privind reducerea salariilor si a pensiilor. De salarii imi aduc aminte.Pensiile nu-mi aduc aminte sa fi ... (vezi toată discuția)