Bună ziua,
Am contestat o decizie de pensionre la lim. de vârstă în 2012, în termenul legal la casa de pensii și apoi în instanță, cerând aplicarea indicelui de corecție prev. de art. 170 din legea 263/2010. Mi-a fost respinsă acțiunea deoarece interpretarea ”înscrierea inițială la pensie” era atunci făcută ca repezentând inscrierea la pensia de invaliditate în temeiul Legii 19/2000. După publicarea Dec. 702 a CCR, am cerut recalcularea cu aplicarea art. 170 din lege în conformitate cu dispozitivul acesteia. Casa de pensii mi-a acordat indicele de la 10.02.2020, am cerut în instanță aplicarea indicelui conf. Dec. 463/2014 a CCR , a OUG1/2013 a Guvernului și a Dec. 702/2019 a CCR. La fond mi s-a dat pe ultimii trei ani, deși casa de p. ceruse excepția de lucru judecat, iar la Apel s-a luat în considerare excepția și mi s-a respins acțiunea/ cererea de chemare în judecată. În cazul meu ”tripla identitate „ prev. de CPC în excepția de lucru judecat , nu există: cauza, temeiul legal este diferit și totuși.... Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc!