avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Am contestat o decizie de pensionre la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Am contestat o decizie de pensionre la lim. de vârstă ...

Bună ziua,
Am contestat o decizie de pensionre la lim. de vârstă în 2012, în termenul legal la casa de pensii și apoi în instanță, cerând aplicarea indicelui de corecție prev. de art. 170 din legea 263/2010. Mi-a fost respinsă acțiunea deoarece interpretarea ”înscrierea inițială la pensie” era atunci făcută ca repezentând inscrierea la pensia de invaliditate în temeiul Legii 19/2000. După publicarea Dec. 702 a CCR, am cerut recalcularea cu aplicarea art. 170 din lege în conformitate cu dispozitivul acesteia. Casa de pensii mi-a acordat indicele de la 10.02.2020, am cerut în instanță aplicarea indicelui conf. Dec. 463/2014 a CCR , a OUG1/2013 a Guvernului și a Dec. 702/2019 a CCR. La fond mi s-a dat pe ultimii trei ani, deși casa de p. ceruse excepția de lucru judecat, iar la Apel s-a luat în considerare excepția și mi s-a respins acțiunea/ cererea de chemare în judecată. În cazul meu ”tripla identitate „ prev. de CPC în excepția de lucru judecat , nu există: cauza, temeiul legal este diferit și totuși.... Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul ... emil.calarasu emil.calarasu Bună seara ! Ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul de calcul al pensiei, indicele de corecție potrivit Deciziei CCR nr. 702/2019 ? (vezi toată discuția)
Beneficiez de prevederile deciziei 702/2019 a curtii constitutionle publicata in mo 96/2020 ? psorinp psorinp Am fost pensionar de invaliditate din anul 2004 pana in anul 2108 iunie 12 cand am trecut la pensie de varsta si la data calcularii pensiei de varsta nu mi s-a ... (vezi toată discuția)