avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie de construire emisa cu probleme in proiect
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie de construire emisa cu probleme in proiect

Buna.
Recent am obtinut o autorizatie de construire pentru o constructie p+m cu amplasament pe o strada pe care se pare ca exista obligatia de retragere de la drumul principal de 10 m. Am o terasa in proiect (placa de beton + acoperis din sticla structurala) care incalca acea regula locala de urbanism, ajunge pana la 6,56 m de la drumul principal. Problema e ca eu nu am fost expert in domeniu ca sa stiu sa consult certificatul de urbanism inainte de a preda proiectul in primarie pentru autorizatie, iar cei de la primarie nu au vazut acest detaliu si au autorizat proiectul asa cum e. Dupa inceperea lucrarilor, un vecin a facut reclamatie la primarie ca nu am respectat aliniamentul urban si am acea terasa la mai putin de 10 m de drum. Eu sunt in regula cu toate actele, am avut trasare cu topograf, proces verbal de trasare. Greseala a fost a celui de la urbanism din primarie care nu a verificat atent acel detaliu in proiect si a semnat autorizatia de construire (nu mi-a respins proiectul).
Intrebarea mea este, acum in situatia actuala, ce se mai poate face? Cei de la primarie mi-au cerut sa nu respect proiectul, sa nu mai fac acea terasa. Eu le-am zis ca nu accept acest compormis, deoarece la final tot eu am probleme dupaia la receptie.
Ce se poate intampla mai departe? Din cate stiu, autorizatia de construire se poate retrage doar in instanta, dar in acel caz, nu va fi primaria obligata sa imi acopere cheltuielile cu tot (proiect initial, manopera lucrari initiale, betonul din fundatia de sub terasa, eventual alt proiect, alta autorizatie de construire, etc...) ?

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Mvmihai Mvmihai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea probleme. Detin un aparatament la parter intru-an ansamblu residential. Apartamentul detine o gradina ... (vezi toată discuția)
Autorizatie gard badescuc badescuc Domnule/doamna avocat, Am mostenit o casa parinteasca la tara. In 2014 am hotarat, impreuna cu sotia, sa facem niste reparatii la casa, aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)