avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, in cazul unei salariate aflate in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, in cazul unei salariate aflate in concediu crestere ...

Buna ziua, in cazul unei salariate aflate in concediu crestere copil, avand in vedere noile modificari legsilative, cand trebuie sa faca cererea de revenire in campul muncii, care este termenul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 Noiembrie 2021
Buna ziua,
Art. 16 din OUG 111/2010
) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
Dar atentie la "luna tatalui". ( art..11)
[ link extern ]
Doreşte sa beneficieze de stimulent?
da
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul persoanei îndreptățite care are calitatea de salariat și care se întoarce la activitatea profesională pentru a obține stimulentul de inserție acordat în condițiile legii, aceasta are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului TomaAlexandra TomaAlexandra Daca sotul meu isi ia c.c.c pana la 1 an al copilului, dar se intoarce dupa 1-2 luni la munca mai beneficiaza de indemnizatie si dupa aceasta perioada poate ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii mihaelageorgescu mihaelageorgescu buna ziua.eu am doi copii si intr-o luna urmeaza sa il nasc pe al treilea.alocatia de stat pentru al treilea copil are aceiasi valoare? si daca ma poate lamuri ... (vezi toată discuția)
Stimulent de intorcere la munca balintgyorgy balintgyorgy Buna ziua. Sotia e in concediu de crestere a copilului. Daca se va intoarce cu 60 de zile mai devreme la munca, v-a primi 500 lei pentru copil pana va implini ... (vezi toată discuția)