avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Doresc sa va intreb daca poate cere copilul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Doresc sa va intreb daca poate cere copilul minor ...

Buna ziua! Doresc sa va intreb daca poate cere copilul minor daune morale in cazul in care tatal a ramas partial paralizat dupa un accident rutier in care a fost implicat fara vina lui? Mentionez ca tatal are alta familie ,copilul nu-l poate nici macar vedea din cauza asta.Nu are pensie alimentara stabilita prin lege dar a fost ajutat financiar de catre tata inaintea accidentului.In situatia actuala a tatalui nu se pune problema sa ceara pensie alimentara de la el,oare exista posibilitatea ca pensia alimentara sa fie platita de asigurator sau cel vinovat de producerea accidentului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:14, 30 Noiembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul mimor prin reprezentant legal poate să se constituie parte civilă în procesul penal.Discitati cu un av pana nu e prea târziu..
Multumesc!Accidentul a avut loc la inceputul lui octombrie,am sperat ca isi va reveni,dar se pare ca problemele sunt mult mai grave,probabil cu incapacitate de munca definitiva din pacate. O zi frumoasa!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul avocat va dat, din păcate un sfat greșit. Copilul minor nu poate cere nici o despăgubire! În caz de vătămare corporală din culpă, doar cel care a suferit poate cere daune morale și materiale.
[ link extern ]
căutați pe google notiunea de prejudiciu prin ricoșeu,dispozițiile art 1390 Cod Civil practic instantelorb etc.Ce bine ar fi dacă fiecare s ar rezuma la domeniul pe care îl cunoaște...

Laszlo Bicsak a scris:

Domnul avocat va dat, din păcate un sfat greșit. Copilul minor nu poate cere nici o despăgubire! În caz de vătămare corporală din culpă, doar cel care a suferit poate cere daune morale și materiale.
[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si totusi, articolul 1390 se refera la despagubiri in cazul unui deces al intretinatorului, ori nu a decedat.
de citit si ce a pus d-l Bicsak in link
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Daune morale adriana.carpine adriana.carpine Care este actul normativ care reglementeaza problema daunelor morale? (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Despagubire polita asigurare straina tea_dea tea_dea Buna ziua Tatal meu a fost impkicat ieri intr-un accident rutier. Vinovatul este un avocat italian care a incercat initial sa cada la intelegere cu soferul ... (vezi toată discuția)