avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile

Buna ziua,

Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ".
- Fapta savarsita 135 / h din leg 195 / 3 sanctionata cu art. 100 / 2.
- si 4 puncte de amenda.
- Mi s-a eliberat dovada de circulatie provizorie pentru 15 zile.
S-a intamplat in Bucuresti la intersectia dintre Lascar Catargiu cu Grigore Alexandrescu.

Am cateva intrebari:

1 - Am fost oprit de echipajul de politie pe Blvd. Aviatorilor ( la proximativ 1 Km distanta de intersectia mentionata " unde savarsisem fapta "). Mi-au solicitat actele apoi mi s-a comunicat ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni pietonilor aflati in traversare, eu nu am vazut pietoni angajati in traversare erau pe partea dreapta asteptand sa traverseze.
Cum se poate dovedi ca politistul s-a inselat, si de ce nu am fost oprit imediat dupa ce am trecut de trecerea de pietoni .???
2 - Am sanse sa imi primesc permisul daca contest PV. ?
3 - Ce sanse de castig am. ?
Problema este ca eram singur in masina si nu pot aduce martori la proces, iar in masina de politie erau doi agenti.
4 - Cum pot demonstra politistii ca au avut dreptate atat timp cat nu este nici un martor trecut pe PV. ?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
viruss4all, utilizator
Cel mai recent răspuns: viruss4all , utilizator 10:41, 12 Ianuarie 2010
Contesta procesul verbal si ai sa castigi daca nu sunt mentionati martori in procesul verbal
Dvs contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in raza careia a fost savarsita fapta.
Solicitati eliberarea unui certificat de grefa, iar cu acesta va prezentati la politie solicitand sa va fie restituit permisul pana cand instanta de judecata se va pronunta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
In conformitate cu prevederile deciziei CEDO in cazul Anghel vs Romania, agentul de politie trebuie sa faca dovada celor mentionate in procesul verbal. Deci, cereti instantei sa-i puna in vedere agentului constatator sa faca dovada celor mentionate in procesul verbal.
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care agentul ( sa presupunem prin absurd ) ar aduce o proba video de la o camera de supraveghere ce se va intampla... imi va fi retinut permisul din data la care se da sentinta pe o perioada de 30 de zile ... ????... in afara de acest lucru politia poate emite pretentii precum cheltuieli de judecata sau daune morale etc. .????
Daca nu poate aduce probe ( deoarece nu sunt trecutimartori in PV ) care sa ateste faptul ca a avut dreptate in aplicarea sanctiunii sentinta se da definitiva si irevocabila .???
Trebuie sa imi angajez obligatoriu un acocat care sa ma reprezinte .???

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie florianhomeag florianhomeag Buna ziua, In data de 12.06.2012 in municipiul Timisoara am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor la o trecere ... (vezi toată discuția)