avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare activitate control service auto neautorizat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare activitate control service auto neautorizat la ONRC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea intrebare:
Ce autoritate sau instituție publica are atributiuni de constatare, control și sanctionare a unei persoane fizice neînmatriculate la Registrul Comerțului, dar care desfășoară activități de service auto ( reparații mecanice, tinichigerie-vopsitorie, cosmetizare, dezmembrări, etc. ) pentru autovehicule destinate revânzării sau vânzarea de componente din dezmembrări ?
Cu alte cuvinte persoana respectiva este un samsar de masini și desfășoară aceste activități "la negru", în niște garaje sau chiar pe domeniul public.
Registrul Auto Roman spune ca nu se ocupă de persoane fizice neautorizate la Oficiul National al Registrului Comerțului.
Oficiul National al Registrului Comerțului spune ca are rol doar de inmatriculare PF, II, etc. și nu de constatare, control și sanctionare a celor neînmatriculate.
Politia locala "nu constata niciodata" astfel de activități.

Mulțumesc !

Cu stimă,
Adrian
Cel mai recent răspuns: smara_1009 , utilizator 20:28, 25 Noiembrie 2021
Va puteti adresa la ITM (pentru munca la negru, conditii de lucru), ANAF (pentru fiscalizare si taxare activitate), DJSP (pentru conditii de lucru, poluare), Agentia teritoriala de mediu (pentru poluare), primarie (pentru autorizatie de functionare), in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarile se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.
Multumesc pentru raspuns.
M-am adresat Primăriei, ANAF, Gărzii de mediu și politiei locale, politiei economice. Unele instituții au constatat doar parțial câteva aspecte, altele au constatat doar la prima sesizare, iar la urmatoarele sesizari mi-au răspuns ca cele sesizate de mine nu se confirma ( cred ca înainte de a cerceta zona îl anunțau pe cel în cauza iar acesta se retragea 1-2 săptămâni după care își relua activitatea).
În garajele respective nu cercetează nimeni.
Primaria mi-a răspuns ca nu au eliberat nici o autorizatie de funcționare în zona respectiva.
Politia economica nu mi-a răspuns nimic în 14 luni de când i-am sesizat.
Garda de mediu nu a constatat încălcări ale legislației referitoare la protecția mediului.
ANAF ii va calcula o impunere, probabil nesemnificativa, pentru ca nu au constatat amploarea activității care se desfășoară de 4 ani.
Politia locala a constatat ca se desfășoară activitățile respective doar în urma cu trei ani, apoi nu au mai constatat nimic, chiar dacă i-am anunțat cand se vopsea parțial o mașină.
Dețin vreo 10-12 GB de poze și filme făcute cu camera de bord ( pentru ca activitățile se desfășoară pe singura intrare a străzii unde am domiciliul, de multe ori chiar blocând accesul pe strada.
.Aceste materiale le-am pus la dispoziția instituțiilor sesizate dar au fost ignorate parțial sau total.

Ma gândesc ca ar fi de competenta Registrului Auto Roman dar aceștia mi-au răspuns ca ei au competente doar la persoane fizice sau juridice înregistrate la Oficiul Registrului Comerțului.
De aceea am întrebat cine ii verifica pe cei care funcționează fără a fi înscriși la ONRC.

Nu prea mai știu cui sa ma adresez pentru rezolvarea situatiei.

Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tinichigerie la negru in curtea vecina Diana Groza Diana Groza Buna ziua, Ce pot face daca cei din curtea de langa mine au un garaj de tinichigerie neinregistrat si bocane toata ziua reparand diverse \"pentru prieteni\". ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare ContSters288491 ContSters288491 Buna ziua, Cum pot afla daca o firma are autorizatie de functionare?(este vorba defapt e un atelier auto) Multumesc (vezi toată discuția)
Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație ... AlinaD. AlinaD. Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație de construire, apoi a trecut-o în acte ca fiind anexa gospodărească (garaj) dar el ... (vezi toată discuția)