avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta in pronuntare....cum aflu cand sa pronuntat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta in pronuntare....cum aflu cand sa pronuntat?

Anul trecut pe la sfarsitul lunii Decembrie am fost la Judecatorie pentru un proces si mi sa spus ca sentinta dosarului ramane in pronuntare. Intrebarea mea este daca stie cineva daca voi fi anuntat acasa cu privire la rezultat sau trebuie sa ma interesez eu?
happyface a scris:
sentinta dosarului ramane in pronuntare. Intrebarea este daca voi fi anuntat acasa cu privire la rezultat sau trebuie sa ma interesez eu?

Buna ziua,
NU, nu va anunta nimeni acasa.
Mergeti la Arhiva instantei si va uitati in condica de sedinte.
Dupa pronuntare si apoi redactarea sentintei, veti primi o comunicare scrisa la domiciliu (daca sentinta este civila).
Cu stima,
intrați pe portalul instantelor de judecata , gasilti solutia dupa nr de dosar, pana la comunicarea sentintei
buna , si multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa intru pe portalul instantei de judecat insa de data aceasta cand introduc numarul dosarului nu mai apare nici o informatie despre dosar. Aveti idee de ce nu mai apare in evidente?
cristina ionitoiu a scris:
intrați pe portalul instantelor de judecata , gasilti solutia dupa nr de dosar, pana la comunicarea sentintei

Buna ziua,
Sfatul Dvs. ar fi excelent daca si grefierii ar sti de el.
In Bucuresti, grefierii care noteaza sentintele pe ECRIS sunt cel mult o "mână" de oameni iar referitor la incheieri, si mai putini.
Am inteles, aceasta inseamna ca trebuie sa ma interesez eu cu privire la sentinta. Insa nu mi se pare corect atata timp cat nu se da un termen. Nu-mi vine sa cred ca trebuie sa ma duc zilnic la instanta de judecata sa verific arhivele. In cazul meu, in functie de sentinta data eu sunt obligat sau nu sa ma prezint la inspectoratul de politie si mi se pare normal si firesc sa primesc si eu o instiintare scrisa, dar poate gresesc.

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs? goponel goponel Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am ... (vezi toată discuția)