Buna ziua,
Am avut un dosar penal in urma căruia a trebuit sa fac munca în folosul comunității timp de 30 zile. Am făcut zilele, unde trebuie sa duc foaie care mi s-a dat ? Mulțumesc
La serviciul de probatiune (regula), sau la executari penale ori chiar la instanta, dupa caz, pentru ca nu putem ghici in se stadiu sunteti dvs. cu executarea obligatiilor dispuse.
Dosarul a fost la parchet inițial, ulterior am avut judecata precum victima a renunțat la urmărirea penală și am rămas doar cu zilele în folosul comunității.
Mulțumesc
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In acest caz inseamna ca ati avut o ordonanta de renuntare la urmarirea penala, confirmata de judecator. Situatie in care legea ne spune ca "După executarea obligaţiei, instituţia din comunitate unde s-a executat munca neremunerată în folosul comunităţii are obligaţia de a comunica persoanei faţă de care s-a renunţat la urmărirea penală o adeverinţă care atestă că munca neremunerată în folosul comunităţii a fost executată. Adeverinţa se depune la procuror, pentru dovedirea îndeplinirii obligaţiei". Textul il gasiti in Legea privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
Da, este patat, dar nu se vede nimic in cazierul pe care il scoateti dvs de la ghiseu (pentru angajare spre exemplu),
se vede doar in cazierul solicitat de organele judiciare (in caz de, doamne fereste, daca calcati pe bec data viitoare).