avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general serie si numar facturi si chitante nepersonalizate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

serie si numar facturi si chitante nepersonalizate

Va rog frumos sa-mi spuneti ce numar si serie sa pun pe facturi si chitantiere nepersonalizate(firma noua platitor de tva impozit pe profit)? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 21:08, 12 Ianuarie 2010
am vazut ca unii fac asa :
de exemplu : sc Profit srl din constanta , sa zicem
CT PR 00001
Aveti in vedere si decizia pe care trebuia sa o intocmiti in acest sens : subsemnatul ... in calitate de adm al sc Profit srl , decid ca
-primul nr al primei facturi emise pe anul 2010 este CT PR 00001
Persoana ( persoanele) responsabila(e) cu gestionarea emiterea facurilor este ( sunt)
Data
E un ordin care reglementeaza acest lucru , nu-i stiu nr pe de rost
Va multumesc:)
Ordin 2226 / 2006 2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată

ANEXA Nr. 4: Norme privind regimul intern de numerotare a facturii
1.Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.
2.Factura va avea un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr ce trebuie să fie secvenţial, stabilit de societate, astfel încât să se asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi emis.
Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.
În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.
3.Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 1056 din data de 30 decembrie 2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara seria pe factura si chitanta hermitob hermitob Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ? Firma este platitor de TVA infiintat in 2014. (vezi toată discuția)
Numar facturi si avize pt. 2010 k.ioan k.ioan Buna ziua, Din cate stiu in noul an (2010) trebuie data o decizie prin care se stabileste numarul facturilor si avizelor (firma de prestari servicii din ... (vezi toată discuția)
Nr. facturi si avize 2010 k.ioan k.ioan Buna ziua, Din cate stiu in noul an (2010) trebuie data o decizie prin care se stabileste numarul facturilor si avizelor (firma de prestari servicii din ... (vezi toată discuția)