avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare proprietate mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare proprietate mostenita

Buna ziua,

Locuiesc intr-un sat in judetul Alba in casa construita de parintii mei decedati de 10 ani. Singurele acte ce le avem sunt pe numele tatalui meu, ultimul decedat:
1. titlul de proprietate pe curte
2. autorizatia de executare lucrari si proiectul casei.

Cu ce demersuri trebuie sa incep, in ce ordine si cui sa ma adresez pt a intabula aceasta proprietate pe numele meu ? Cam la ce costuri ma pot astepta?

Multumesc tare mult!
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
mihaelaramonapopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:53, 28 Noiembrie 2021
Incepeti cu dezbaterea succesiunii. Costurile pot fi minime, in functie de cui va adresati si in functie de valoarea proprietatilor. Noi de unde sa stim cat valoreaza cele posedate? Ati inteles ideea.
Ok, multumesc mult pt raspuns. Vorbim despre o casa la curte la tara, cu o valoare de aproximativ 30000 euro. Ce presupune dezbaterea succesunii? Cum se face, ce documente sunt necesare? Mentionez ca sunt fiu unic iar pe casa aceasta nu avem alte acte decat cele enuntate mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupune sa mergeti la notar cu toate actele/documentele pe care vi le solicita notarul si sa platiti o taxa mica, si sa obtineti un certificat de mostenitor. Aveti grija ca odata acceptata mostenirea, inseamna ca acceptati si niscaiva datorii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și mai presupune, în afara de cheltuielile notariale, achitarea unui impozit de 1% din valoarea masei succesorale, dat fiind faptul ca nu ați dezbătut succesiunile în termen de 2 ani de la data deceselor.
La o masa succesorala de 30.000 euro, nu este tocmai o "taxa mica".

De asemenea, mai presupune ca eventualii dvs frati (dacă aveți), sa fie dispuși sa renunțe la moștenirea părinților.
Mai presupune ca după dezbaterea succesiunilor, sa contactați un cadastrist pentru întocmirea documentației cadastrale.
Și în final, presupune achitarea tarifului pentru intabularea proprietății.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)