avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bine v-am găsit ! Va rog sa ma ajutați in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bine v-am găsit ! Va rog sa ma ajutați in următoarea speța ...

Bine v-am găsit ! Va rog sa ma ajutați in următoarea speța !
O persoana decedata deținea un cont bancar ,iar un succesor a scos banii din acest cont .Succesiunea s-a deschis la notar și sant mai mulți mostenitori . Notarul a fost informat verbal de scoaterea banilor de către unul din mostenitori. Ce trebuie sa facă notarul in aceasta situație pentru ca acești bani sa fie puși in masa succesorala ?
Va mulțumesc mult !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul nu.poate să facă nimic,se rezolva.In instanța astfel de situatii.
Mulțumesc pentru răspuns. Nu exista nici o pârghie legală sa -i oblige sa pună banii la loc ?
Dacă notarul cere extrasul de cont și se vede clar cine a scos banii ,lasă lucrurile așa ,fără sa -l sancționeze cu o hotărâre ?

(mesaje reunite)
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
trandafir2, moderator
Notarul nu are atribuții pt a sancționa pe nimeni,asa cum v am spus neînțelegerile se solutioneaza în instanța.
Notarul nu are atribuții pt a sancționa pe nimeni,asa cum v am spus neînțelegerile se solutioneaza în instanța.

Alte discuții în legătură

Succesiune încheiată. bună ziua toți moștenitorii au obținut ... DeBruine DeBruine Succesiune încheiată. Bună ziua Toți moștenitorii au obținut Certificat de moștenire în urma succesiunii. Dar o verișoară a descoperit după un an ... (vezi toată discuția)
Intrebare cont bancar pasalegaviorela pasalegaviorela Buna ziua . Doi soti au depozite bancare separate fara a se fi imputernicit reciproc . Unul decedeaza - banii se vor numi bani proprii ai decedatului sau ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar nedeclarat carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua.Sotul a decedat , am dezbatut succesiunea , dar dupa terminarea procesului am aflat verbal de la unul din cumnati ca sotul depusese bani la banca ... (vezi toată discuția)