avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune încheiată. Bună ziua Toți moștenitorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune încheiată. Bună ziua Toți moștenitorii au obținut ...

Succesiune încheiată.
Bună ziua
Toți moștenitorii au obținut Certificat de moștenire în urma succesiunii. Dar o verișoară a descoperit după un an că mătușa noastră, Dumnezeu să o dihnească în pace, a mai avut un cont bancar, care nu a fost adus la masa succesorală, pentru că majoritatea nu au știut. În schimb s-a aflat că unul dintre verișori, a avut împuternicire pe acest cont, dar nu a spus nimic.
Din actele pe care le-a obținut verișoara de la bancă, reiese că, înainte de decesul mătuși, în fiecare lună, din ultimele trei luni din viață, a încasat trei sume de bani, dar cum au intrat, au și ieșit, după două-trei minute , fiind transferați în altă parte. După decesul mătușii, au mai intrat în cont, la fel, în fiecare lună câteva sume de bani, ( nici astea mari), timp de trei luni. Dar, la fel, de fiecare dată, acești bani erau transferați după două trei minute în alt cont. Chiar și după deces, asta este marea mirare. Acum contul este pe zero. Verișorul care a avut împuternicire pe cont, a spus că nu știa. Dar credem că minte. Nu știm deocamdată de ce, sau de unde au fost încasați acești bani, sau pentru ce. Dar sigur din actele de la bancă reiese că banii au intrat în contul mătușii chiar și după deces. Fizic banii au fost în acel cont, au intrat, au fost procesați și apoi transferați. Pentru că reiese din extrasul bancar. Dar nu sânt prea multe detalii de unde vin în afară de un nr, dar nu este un număr de cont.
Întrebare : 1 - Se poate deschide un proces pentru a se aduce acei bani pentru împărțit, deși contul este pe zero ? Tot pe succesiune ?
2 - Ce se întâmplă cu verișorul care a avut împuternicire pe cont, dar care nu a adus acest cont cu bani la masa succesorală ? El susține în continuare că nu a știut că este împuternicit pe contul mătușii.
3 - Cam cât costă deschiderea de proces ( în mare ) și cum se va împărți cheltuielile de judecată ?
4 - Cam cât va dura procesul ?
5 - Există termen de prescriere pentru acest proces ? Sau îl putem deschide oricând ? Ținând cont că a trecut de un an de la succesiune.
Vă mulțumim frumos pentru înțelegere și răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:40, 17 Octombrie 2024
Este foarte complicată situația. Dacă contul e pe zero, ce succesiune să mai dezbateți.
Doar la instanță puteți apela, dar la fel, ce să vă împartă instanța dacă contul e pe zero.

Și pentru bancă e foarte complicată situația, pentru că legal nu avea dreptul să-i elibereze extras de cont verișoarei, ci numai notarului sau instanței.
Nici informații verbale n-avea voie să de banca celor străini de cont (verișoarei).

Contul curent al cărui titular a decedat, trebuie blocat din ziua decesului până la dezbaterea succesiunii.
Nu intră în discuție banii titularului, care au fost ridicați din cont înainte de ziua decesului.
Ăia au fost banii titularului viu.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

după un an de la finalizarea succesiunea ... DeBruine DeBruine Succesiune Succesiune Bună dimineața După un an de la finalizarea Succesiunii, în urma decesului mătușii, s-a descoperit tranzacții pe un cont ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă a trecut un an ... DeBruine DeBruine Vă rog să mă ajutați cu un răspuns Dacă a trecut un an de la finalizarea succesiunii și sa descoperit alte bunuri care au fost omise, care nu au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)