avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Va rog sa imi comunicati raspunsul la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Va rog sa imi comunicati raspunsul la intrebarea urmatoare: ...

Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati raspunsul la intrebarea urmatoare:
Presedintele asociatiei de proprietari poate primi salariu?
Daca da,pe ce baza?
Multumesc,
Ana-Maria Frunză
nusafrunza@gmail.com
Cel mai recent răspuns: FRUNZĂ ANA-MARIA , utilizator 06:28, 3 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 46
(1)La adunarea proprietarilor in vederea constituirii asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv format din presedintele asociatiei de proprietari si un numar par de membri, precum si un cenzor sau o comisie de cenzori si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Alegerea acestora se face cu jumatate plus unu din numarul proprietarilor prezenti. Durata mandatelor nu poate fi mai mare de 4 ani si pot fi reinnoite.

Articolul 58
(1)Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, consemnata in procesul-verbal.
[ link extern ]

Multumesc pt.raspunsul dvs.prompt.
Presedintele asociatiei de proprietari,in conformitate cu disp L nr 196/2018 exercita atributii in beneficiul asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari in baza unui contract de mandat ,prestatie pentru care poate beneficia de indemnizatie lunara
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea semnăturilor pt prelungire mandat Gabugabu Gabugabu Exista baza legală pentru prelungirea mandatelor conducerii actuale prin tabel pe baza de semnătura din ușa în ușă? Și dacă nu care sunt căile legale ... (vezi toată discuția)
Obligativitate existenta cenzor Alex_51 Alex_51 Care este articolul din lege care prevede obligativitatea existentei unui cenzor? (vezi toată discuția)
Verificare liste cote de intretinere Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN/obiect de activitate trebuie sa am la PFA sau SRL pentru a face verificari de liste plata cote de intretinere la asociatiile ... (vezi toată discuția)