Buna seara,
Intr-o fituica de scandal, publicata online si avand si distribuire pe facebook, s-a scris despre mine un articol compus doar din minciuni sfruntate, fiind acuzat de urmatoarele : organizarea unui grup infractional, spaga unui judecator, uzurparea drepturilor unui proprietar inventat. Ca sa fie mocirla completa, au dat si numele meu , fara acordul meu, desigur.
Intrebare : calomnia nu mai este incriminata, dar denuntul calomnios poate fi invocat in cazul meu ? Dar GDPR, le permite sa imi dea numele in ziar fara acordul si fara stirea mea ? Au dat si adresa mea, cu unicul scop de a ma denigra si a ma umili. Pentru ca pot si ei cred ca nu raspund in fata legii pentru faptele lor.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Aveti dreptate. Mai am o singura problema : asa zisa publicatie este online, articolul nu este semnat, efectiv nu am o firma sau o persoana fizica pe care sa o dau in judecata. Ce fac in acest caz ?
andrei2005
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Simplu: accesati rotld.ro sectiunea WHOIS si cautati proprietarul numelui de domeniu. Atentie! acest lucru functioneaza daca proprietarul "fituicii online" este o persoana juridica... GDPR-ul bata-l vina!