avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ...

Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu fosta concubina inaintea nasterii copilului. Concubina a hotarat sa plece de acasa impreuna cu minorul. Judecandu-ne pentru minor, acesta i-a fost incredintat mamei si eu am fost obligat sa platesc pensie de intretinere minor 1/4 din venitul net obtinut, inclusiv sa achit din urma pensie de intretinere chiar daca in tot acest timp m-am ocupat de cele necesare copilului, adica i-am transferat mamei o suma de bani lunar si pe langa i-am cumparat copilului haine, jucarii, etc.
Nu trebuia sa fiu obligat la plata pensiei in natura?
Nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente atat timp cat creditul este facut de ambii parinti si platit doar de mine?
Ce pot face sa obtin plata pensiei in natura? Dar diminuarea pensiei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:13, 7 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
ce puteti cere in apel e sa nu platiti de la data introducerii cererii, ci de la data pronuntarii, facand dovada ca v-ati intretinut copilul in perioada procesului.
|daca ati cerut inca de la fond sa platiti in natura, puteti in apel sa insistati pe plata in natura.
Ratele nu au legatura cu pensia.
Pt plata ratelor la comun, o rezolvati in instanta, cereti sa va plateasca jumatate din credit, problema trebuie studiata cu un avocat.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mgeorge2010 mgeorge2010 buna ziua tuturor.Sunt casatorit de 10 ani si avem un copil de 4 ani jumate. Am ajuns din pacate in situatia sa divortam, divort pe care l-am inaintat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara: exista un copil de 3 ani, in afara casatoriei. ... cateldestept cateldestept Pensie alimentara: Exista un copil de 3 ani, inafara casatoriei. Copilul locuieste cu mama. Nu a existat intelegere notariala sau de alta forma pentru plata ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)