avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am datorii la primarie, se pot prescrie? sunt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am datorii la primarie, se pot prescrie? sunt ...

Am si eu o intrebare am datori la primarie se pot prescrie? sunt datori de peste 10 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 7 Decembrie 2021
1. Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
Termenul de prescripție a dreptului începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

2. Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

3. Termenul de prescripție se suspendă/se intrerupe în cazurile și în condițiile stabilite de lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul unei i individuala cu datorii la stat, avand ... Marian Polo Marian Polo Buna ziua! In cazul unei I Individuala cu datorii la stat, avand in vedere faptul ca din 2018 nu mai am activitate, imi puteti spune cand si in ce conditii as ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului se prescrie in 5-6 ani ? pertud pertud Daca nu platesc un impozit desi sunt somat sa fac, iar fiscul nu isi poate recupera banii , pt. ca lucrez in alta tara ce se intampla ? dupa 5-6 ani se ... (vezi toată discuția)