avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme la plata salariului negociat din CIM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme la plata salariului negociat din CIM.

Buna ziua,
O firma care declara in actele oficiale ca a platit salariile integrale (flutirasi de salarii, adeverinte emise si stampilate) dar in realitate (dovedita prin virament bancar in contul salatiatilor) a platit doar parte din salarii se poate considera ca facand evaziune fiscala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 9 Decembrie 2021
In actele contabile s-a înregistrat plata integrala a salariilor?
Nu as putea spune cu precizie. In documentele emise catre angajati era trecut salariul intreg…

Cornel Vasile a scris:

In actele contabile s-a înregistrat plata integrala a salariilor?

Evaziunea fiscala trebuie probata cu documentele contabile...
Si atunci declararea in actele catre angajat a unei sume de bani mai mare decat realul este in regula? Nu are niciun fel de reglementare? Ma gandesc ca este abuz, si incalca vreo clauza de lege, nu vad altfel… pana la urma calcularea taxelor s-a facut pe valoarea declarata, nu pe cea reala…

Cornel Vasile a scris:

Evaziunea fiscala trebuie probata cu documentele contabile...

In care acte ?

Alte discuții în legătură

Neconcordante salariale g30rg3 g30rg3 Buna ziua, in urma cu doua saptamani am incercat sa obtin un imprumut de la banca dar cand mi s-au cerut documentele m-am lovit de o problema. In fisa fiscala ... (vezi toată discuția)
Salariu declarat inktek inktek Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta ... (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)