avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neconcordante salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neconcordante salariale

Buna ziua, in urma cu doua saptamani am incercat sa obtin un imprumut de la banca dar cand mi s-au cerut documentele m-am lovit de o problema. In fisa fiscala de la inceputul anului apar luna de luna cu salariul de 812 lei iar pe fluturasi am o medie de 1600 lei. In cele din urma imprumutul mi-a fost refuzat deoarece salariul meu declarat de angajator era prea mic.

Este acesta un caz de evaziune fiscala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 22 Mai 2012
Despre ce medie vorbiti?
simonaoprica a scris:

Despre ce medie vorbiti?


media fluturasilor de salariu, exista o diferenta de aproximativ 800 lei intre salariul declarat de angajator si salariul meu brut realizat.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
g30rg3, utilizator
Poate va uitati in fisa fiscala la venitul impozabil,ceea ce este total diferit de salariul brut.
Conform CIM, slariul meu este compus din salariul de baza de 812 lei plus comision din vanzari, ajungand la un salariu brut de 1600 lei. Ideea este ca in momentul in care am ajuns la banca cu toate hartiile singurul meu venit scriptic era cel de 812 lei brut impozabil din care rezulta ca salariul net dupa toate deducerile ajungea la 582 lei. Restul de bani nu apar nicaieri. Ca si idee pe cardul bancar imi intra suma de 582 lei lunar iar restul platilor salariale se fac din incasarile zilnice.
Semnati un stat de plata ? ... in fisa fiscala ce venituri sunt trecute?

Alte discuții în legătură

Salariu nedeclarat Cornel29 Cornel29 Dupa 1 an la firma la care lucrez, in momentul in care am solicitat fisa fiscala am observat ca angajatorul nu a declarat toti banii care i-am primit. Pot sa ... (vezi toată discuția)
Salariul brut fisa fiscala mai mare decat salariul brut din fluturas g3ograful g3ograful Buna ziua, Am facut o comparatie intre fisa fiscala cu veniturile din 2011 si fluturasii din acel an. Am observat ca in oricare luna, venitul brut din fisa ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza salariile la privat ?! ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi explicati si mie de ce in fiecare luna pe fluturasul de salariu imi scrie Realizat 100%.....echivalent cu suma 1250 lei iar ... (vezi toată discuția)