Bună seara!
Tocmai m-am întâlnit cu o speță deosebit de interpretabilă din punctul meu de vedere. Un cadru didactic face navetă cu autoturismul personal de la localitatea de domniciliu până la unitatea de învățământ. Doresc să menționez faptul că cadrul didactic respectiv nu călătorește singur, ci cu o colegă, tot profesoară la aceeași unitate de învătământ. Până în luna septembrie, aceasta a primit 300 de lei, contravaloarea navetei. În luna septembrie, fiind și ultima lună pentru care a primit banii de navetă până la acest moment, a primit doar jumătatea sumei, respectiv 150 de lei, pe motivul că două persoane fac navetă cu același autoturism. (menționez doar în paranteză faptul că pasagerului a fost decontată suma întreagă- însă nu aceasta este problema noastră). Lecturând NORMELE METODOLOGICE din 15 iulie 2015 privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, nu am găsit nicio mențiune referitoare la împărțeala sumelor. Așadar, eu consider că unitatea de învățământ, împreună cu autoritatea administrației publice locale nu are dreptul să restrângă dreptul persoanei în cauză de a primi suma întreagă pentru navetă. Eventual, ceea ce mi-ar părea mai logic, este ca pasagerului să nu fie decontat contravaloarea transportului, însă dacă și aceasta depune documentele necesare decontării nu văd motivul sau temeiul legal care ar exclude de la decontare. Deci, întrebarea mea ar fi, dacă există bază legală, potrivit căreia, cadrul didactic ar fi îndreptățit doar la jumătatea sumei? Vă mulțumesc anticipat pentru opinii și răspunsuri.