avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. Ne pozeaza ...

Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. Ne pozeaza masinile (cand nu sunt parcate perfect...) si posteaza pe infotrafic.facebook, ne lasa bilete cu injuraturi in parbriz, ne vandalizeaza stergatoarele de parbriz.
Nu se poate discuta civilizat si amiabil cu dumnealui.
Ce se poate face in legatura cu pozele pe care le posteaza? Dar cu biletele injurioase lasate pe parbriz? In sensul sa nu mai fim hartuiti si injurati permanent...
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 09:14, 9 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este simplu... Pastrati biletelele, eventual o poza cand vandalizeaza stergatoarele (sau martori...) O plangere penala o sa-l linisteasca.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost anul acesta într-o situație asemănătoare, oarecum, cu situația dumneavoastră. Un vecin cu care aveam un proces civil, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să mă fotografieze permanent când mă vedea că vin sau plec din parcarea blocului cu mașina. Timp de mai multe luni n-am putut face nimic în privința asta, fiindcă n-aveam nicio dovadă că mă fotografiază, dar, într-o bună zi, l-a pus naiba să trimită fotografiile la mine la serviciu, împreună cu o reclamație în care afirma că eu stau acasă în timpul programului de lucru. Cu așa o dovadă clară a hărțuirii, ar fi fost păcat să nu fac plângere penală, așa că am scris-o și depus-o la poliție în aceeași zi. Dosarul este încă în cercetare, dar polițistul care se ocupă de el mi-a spus că netrebnicul n-are nici cea mai mică șansă să scape fără cel puțin o amendă penală (mai ales că are antecedente penale), ca să nu mai zic că mă voi constitui și parte civilă în procesul penal. De atunci, individul cu pricina nici măcar nu se mai uită spre mine, ba chiar mă ocolește când mă vede de la distanță.
Așa că, sfatul meu este ca, până găsiți dovezi pentru restul șicanelor, folosiți pozele postate pe internet ca probă și depuneți cât mai urgent o plângere penală. Nu sunt specialist în drept, dar mă gândesc că și bilețelelor ălora li s-ar putea face o expertiză grafologică, la nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maºina zgâriatã sistematic de un vecin roolly roolly Mi-am găsit sistematic maşina zgâriată pe capota portbagajului. Iniţial am dat vina pe copii care se joacă în zonă. Am găsit într-o dimineaţă un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 18 ani ,am avut o relație de 3 luni cu un tip ... pampam18 pampam18 buna ziua! am 18 ani ,am avut o relație de 3 luni cu un tip de 21 de ani care s a încheiat pentru ca eu am făcut prostia de a iesi cu un prieten din ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru distrugere persoana juridica marius_carp marius_carp Am lasat masina in parcarea firmei (parcare privata) vreo 3 ore. Aici au loc niste lucrari de constructie, se mai construiec vreo 2 etaje peste cladirea deja ... (vezi toată discuția)