avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE DE INTRETINERE FAMILIE, SOT IN DANEMARCA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE DE INTRETINERE FAMILIE, SOT IN DANEMARCA

Buna ziua.
Sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns.
Sotul este plecat in Danemarca de 4 ani. La inceput trimitea bani. Avea salariu 14000 lei pe luna si mie imi trimitea 1500 lei pe luna cu care sa gestionez cheltuielile pentru mine si baietelul nostru minor.
Din ianuarie 2021 pana in octombrie 2021 nu a mai trimis niciun ban, motivand ca nu mai lucreaza.
I-am spus ca ori trimite in continuare, ori ma voi adresa autoritatilor si va plati pensie de intretinere, care am citit ca este 25% din venituri, deci o suma mai mare. A platit imediat si a mai platit si in luna urmatoare.
Luna aceasta mi-a scris ca sa ii fac poza cu cat este intretinerea si trimite banii de intretinere, dar altfel nu. I-am scris ca e vorba de bani de intretinere care includ cat este intretinerea, dar si alte cheltuieli gen lumina, etc si mancare.
Nu mi-a raspuns si nu a trimis bani, in schimb a pus pe cardul baietelului nostru o suma, spunandu-i sa nu ii cheltuiasca, adica sa nu mi-i dea mie.
As avea trei intrebari:
Banii pusi pe cardul copilului se pot considera de intretinere daca i-a zis sa nu umble la ei?
Unde ma pot interesa sa vad ce venituri a avut in 2021 si daca starea lui civila s-a schimbat? In dosarul de alocatie dat de statul danez la el scrie casatorit si la mine "altele" si am citit ca daca dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu esti casatorit in alta tara, statul danez iti da acceptul sa te casatoresti fara sa fie nevoie sa vii in tara la Starea civila ca sa iei actul doveditor.
A doua intrebare este cum pot obtine pensia de intretinere in timpul casatoriei fara tribunal, unde ma gandesc ca poate dura mult? Exista autoritati la noi care se ocupa cu pensiile de intretinere?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Diamandi, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj in danemarca si alocatie Diamandi Diamandi Sotul este plecat la munca in Danemarca de doi ani. De cateva luni se poarta urat cu mine, imi vorbeste jignitor si nici nu mai trimite bani. Pana in luna ... (vezi toată discuția)
Vizita in strainatate mirela200020 mirela200020 Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie, am doi copii din 2 casnicii anterioare, o fiica de 15 ani, si un fiu de 8. In momentul de fata sunt casatorita cu un ... (vezi toată discuția)
Beneficii acordate de statul danez Diamandi Diamandi Sotul este plecat la lucru in Danemarca si in iunie o sa faca 5 ani de cand e acolo si inteleg ca devine cetatean danez. Ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce ... (vezi toată discuția)