avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala neplata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala neplata pensie de intretinere

Exista o hotarare judecatoreasca de anul trecut, executorie dar nu definitiva, prin care sotul este obligat sa plateasca o pensie de intretinere pentru copil de 1/4 din venitul lui net. Dupa ce s-a dat hotararea el nu a respectat-o si ii trimite copilului o suma infima lunar. Hotararea a stabilit ca are de dat retroactiv o suma mare de bani. S-a facut apel prin care cere sa fie suma fixa iar luna aceasta se va da hotararea definitiva. Pot face plangere penala ca nu plateste imediat ce am hotararea sau trebuie sa astept 3 luni?
Așteptați 3 luni de la data ultimei plăti. Dar puteți pune și în executare hotărârea prin intermediul unui executor judecătoresc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sariti cu plangere penala, ca se poate sa obtineti un rezultat contrar a ce va doriti...
Executarea silita este soluția dacă are bunuri,realizează venituri etc.Plangerea penala durează ani iar efectul este doar psihologic,poate,poate se sperie și plătește..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta mea cu plangerile penale, in majoritatea cazurilor au dus la o escaladare a confluctului, ceea ce a afectat mai mult decat pensia. In plus, dosarele se claseaza pe banda rulanta pe motivul „lipsei relei credinte”. Nu mai spun ca debitorul pensiei trebuie sa duca o adeverinta ca nu re venituri pe o perioda... orice perioada ii convine lui aproape. Daca vrei, mai discutam in privat inclusiv despre sexismul pe care il intalnesti...
Cu executarea silita deja astept din februarie sa am un raspuns de la autoritatea centrala daneza...iar in Romania a avut grija sa nu fie mai nimic de executat.

Alte discuții în legătură

Stabilire in strainatate cu minor dupa divort kinga29 kinga29 Buna ziua, am o intrebare, am divortat in 2009, minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila. Program de vizita nu a fost stabilit in ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduva unui cetatean danez..si nu am nici un drept la pensie de urmas !!!???? anita_c anita_c Acum patru ani m-am casatorit in danemarca cu un cetatean danez,dupa care ne-am stabilit in galati.-Romania.Luna trecuta mai exact in data de 3.03 sotul a ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare pensie de intretinere minor Diamandi Diamandi Hotararea judecatoreasca a stabilit ca sotul trebuie sa plateasca 1/4 din venitul lui net, dar minim 1/4 din salariul minim in Danemarca, unde locuieste de 5 ... (vezi toată discuția)