avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare hotarare pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare hotarare pensie de intretinere minor

Hotararea judecatoreasca a stabilit ca sotul trebuie sa plateasca 1/4 din venitul lui net, dar minim 1/4 din salariul minim in Danemarca, unde locuieste de 5 ani.
Care este procedura pe mai departe ca sa trimita banii? Am declaratia lui de venit. Trebuie sa ii spun eu sa plateasca 1/4 din venitul net care apare acolo, nu? Si daca refuza sau plateste putin? Are de dat si retroactiv bani de cand a inceput procesul.
Cine il poate obliga sa plateasca regulat fara sa ii spun in fiecare luna si daca nu plateste cateva luni la ce autoritate trebuie sa apelez?
Multumesc.
Buna ziua,
fiind vorba de o alta tara decat RO, va trebui sa faceti o procedura cu străinătatea.
Trebuie sa puneti in executare hotararea respectiva prin intermediul unui avocat sau executor din Danemarca.
De regula, angajatorul, după ce i se aduce la cunostinta de acest debit, este obligat sa-i retina din salariu.
Mai aveti posibilitatea, daca nu plăteste nimic, sa formulati o plangere penală impotriva acestuia, la autoritatile din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala neplata pensie de intretinere Diamandi Diamandi Exista o hotarare judecatoreasca de anul trecut, executorie dar nu definitiva, prin care sotul este obligat sa plateasca o pensie de intretinere pentru copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor Dany32 Dany32 Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un sfat in privinta pensiei de intretinere pe care fostul sot trebuie sa o achite in favoarea fiicei noastre in varsta de ... (vezi toată discuția)