avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sunt vaduva unui cetatean danez..si nu am nici un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sunt vaduva unui cetatean danez..si nu am nici un drept la pensie de urmas !!!????

Acum patru ani m-am casatorit in danemarca cu un cetatean danez,dupa care ne-am stabilit in galati.-Romania.Luna trecuta mai exact in data de 3.03 sotul a decedat.Inhumarea am facut-o in galati.In urma acestui fapt am depus dosar de pensie de urmas ( mentionez ca eu nu am servici si nici un alt venit ) la casa de pensii -departamentul relatii internatrionale-Dosarul a fost trimis la autoritatile daneze si stupoareeeee...am primit raspuns..NU AM NICI UN DREPT spun ei..pentru ca la momentul casatorieie sotul meu era deja pensionar.Sunt disperataa.nu stiu incotro s-o iau pentru ca sunt convinsa din RO nu pot primii nimic pentru ca sotul meu era cetatean danez.Deci daca cineva are un sfat sa-mi dea in cazul meu ,orice, e bine venit..Oricum pe mine acest raspuns ma terminat..

multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:20, 19 Aprilie 2010
Adresati-va vre-unui ONG danez cu astfel de drepturi, va pot acorda asistenta juridica gratuita, daca nu puteti contacta un avocat danez...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort, schimbare nume joana72 joana72 Buna ziua, Am o intrebare: Eu locuiesc in Danemarca de 10 ani, dar mi-am pastrat cetatenia romana, nu sint cetatean danez. In 2002 m-am casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere familie, sot in danemarca Diamandi Diamandi Buna ziua. Sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns. Sotul este plecat in Danemarca de 4 ani. La inceput trimitea bani. Avea salariu 14000 lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Somaj in danemarca si alocatie Diamandi Diamandi Sotul este plecat la munca in Danemarca de doi ani. De cateva luni se poarta urat cu mine, imi vorbeste jignitor si nici nu mai trimite bani. Pana in luna ... (vezi toată discuția)