avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare de bunuri fara pfa/srl
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare de bunuri fara pfa/srl

Buna ziua! De cateva luni am facut niste goblenuri cu diamante si pentru ca am strans prea multe mi-a venit ideea sa imi creez o pagina de instagram/facebook pentru a mai vinde din ele, mai ales ca se apropie perioada Craciunului si oamenii sunt in cautare de cadouri. Am citit pe internet ca o persoana care vinde ocazional bunuri nu pot fi considerata comerciant. Eu am vreo 10 pe care as vrea sa le vand si eventual sa mai fac in urmatoarele luni, dar dureaza ceva pana sunt gata si la fel ar fi vorba de maxim 2-3 pe luna. Voiam sa stiu daca este legal sa vand atatea sau ma incadrez la statutul de comerciant. Nu am SRL sau PFA si fiind studenta nu stiu in ce masura as putea sa-mi fac. Nu castig foarte mult din asta, maxim as acoperi cheltuielile pentru cartile pe care le cumpar pentru facultate.
Intrebarea este, cum pot sa vand legal bunurile? Exista o modalitate prin care pot sa-mi declar veniturile si sa platesc taxe fara pfa/firma? In cazul meu ramane valabila legea privind vanzarea ocazionala de bunuri sau devin considerata comerciant? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Vanzare produse zuzu2008 zuzu2008 Buna seara, Am o problema de drept comercial si sper sa gasesc o solutie cu ajutorul dvs. Am demarat o mica afacere ce presupune in esenta distributie. ... (vezi toată discuția)
Registru de bani personali- pfa cu venit ocazional la targuri si expozitii elenca2015 elenca2015 Buna ziua, am un PFA cu vanzare de podoabe si alte produse handmade(felicitari , martisoare), am si o casa de marcat, mea culpa, doar ca in ultimii doi ... (vezi toată discuția)
Vanzari pe facebook - care sunt conditiile? anka123456 anka123456 buna ziua.as avea si eu o intrebare.mi-am deschis un cont de facebook si as dori sa vand haine si altele.am vazut ca sunt o gramada de astfel de ... (vezi toată discuția)