am un PFA cu vanzare de podoabe si alte produse handmade(felicitari , martisoare), am si o casa de marcat, mea culpa, doar ca in ultimii doi ani, din lipsa de timp, avand si un serviciu permanent, ajung sa vand ceva doar de Martisor si de Craciun, adica obtin un venit ocazional. Ce fac cu acest registru? Nu am angajati, casa fiscala e inregistrata pentru comert ambulant... Va multumesc foarte, foarte mult!
Registrul e inca la editura, se tipareste, in acest moment, nu stiu cate pagini va avea, am inteles ca trebuie sa depun o declaratie de constituire, puteti sa imi spuneti ce trebuie sa scriu in declaratie?
Daca eu vand numai la targuri, casa de marcat e inregistrata numai pentru comert ambulant, trebuie sa imi cumpar un registru nou de fiecare data cand merg la targ?
Va multumesc!
Art. 6. - Operatorul economic notifica organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii prezentului ordin.
Art. 8. - Registrul de bani personali prevazut la art. 2 se pastreaza la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii acestuia organelor de control.
Art. 9. - Un operator economic poate utiliza un singur registru de bani personali pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
revin cu intrebarea legata de casa volanta.... daca vand in strada, locatii precum targurile si expozitiile , ce scriu in notificare? Casa e legal folosita numai si numai in acest scop, nu pentru vanzari pe internet sau in magazin fizic.
Pfa handmade bijuterii
ale5
Buna ziua! As vrea sa-mi fac din februarie pfa pentru bijuteriile handmade pe care eu le fac. Vreau sa vand pe net, la firme cu chitanta/factura (trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incasari pfa
astridamel
Un PFA recent infiintat, confectioneaza si vinde martisoare , felicitari, mici obiecte decorative, nu in serie ci unicat fiecare,, nu vinde in magazine si nici ... (vezi toată discuția)