Buna ziua.Daca sunt eleva ,clasa a 10 a la liceu Tehnic ,învatamant profesional si am frecventat cursurile fara oprire ,pot lua indemnizatie crestere copil ?Precizez ca am lucrat timp de 3 luni dar dupa m am retras ne luandu mi concediu sau ceva de genul.Tatal copilului munceste de aproximativ 6 luni ,poate lua concediu crestere copil pentru a primii indemnizatie iar eu indemnizatie ca elev?
buna ziua,
Invatamant "de zi", da?
Daca da... puteti beneficia de indemnizatia pentru crestere copil. Intrebati la primarie de ce acte aveti nevoie.
Tatal nu poate beneficia daca munceste de doar 6 luni. Inainte ce ocupatie a avut?
Tatal poate lua indemnizatie daca are minim 12 luni lucrate, in cazul dumnealui, inainte de nasterea copilului.
Am mai intrebat, ce ocupatie a avut inainte de acest job?
Si indemnizatie poate lua doar un singur parinte, nu ambii.
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Condițiile de acordare trebuie sa fie îndeplinite anterior nașterii copilului si nu ulterior.
A mai lucrat înainte ca lucrator în depozit ,nu cred ca a avut contract de munca.
Ionut.ion a scris:
Tatal poate lua indemnizatie daca are minim 12 luni lucrate, in cazul dumnealui, inainte de nasterea copilului.
Am mai intrebat, ce ocupatie a avut inainte de acest job?
Si indemnizatie poate lua doar un singur parinte, nu ambii.