Buna seara.am si eu o problema pe care cei in masura nu au putut sa mi ofere nici un raspuns.lucrez cu carte de munca de 10ani,din pacate cu intreruperi.la penultimul loc de munca am lucrat6luni.intre penultimul loc si actualul loc de munca am o intrerupere de o luna.sunt insarcinata in 2luni,in iulie ar trebui sa nasc si tot atunci fac 10luni neintrerupte la actualul loc de munca.exista sanse sa pot lua prenatal(concediul postnatal se poate adauga la cele10luni daca copilul sa nascut deja sau se pot lua in considerare si cele 6luni lucrate inainte?)
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
2. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate trebuie sa aveti o luna de zile stagiu de cotizare in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, potrivit art.7 din OUG 158/2005.
3. Daca data preconizata a nasterii este in iulie 2015, atunci perioada eligibila pentru CCC va fi august 2014 - iulie 2015.
In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate venituri din salarii, venituri din activitati independente si/sau venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat intr-una din situatiile asimilate mentionate la art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010 (de exemplu, ati beneficiat de indemnizatie de somaj, ati beneficiat de concediu de maternitate sau de concediu medical, ati beneficiat de CCC sau de concediu fara plata pentru cresterea copilului , ati frecventat cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua şansă“, sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat etc.)
4. Spuneti-ne exact ce statut ati avut in aceasta perioada, august 2014 - iulie 2015.